Footbalance Blog

Footbalance inlegzolen; In gesprek met Mark van Straten

Vandaag de dag lijkt het haast onmogelijk om de ontwikkelingen op technologisch gebied bij te houden. In het snel veranderende technologische landschap blijven ook de ontwikkelingen voor de fysiotherapeuten niet achter. Of het nou gaat om de nieuwste materialen voor de oefenruimte, behandelen met door middel van lasertherapie of het direct aanmeten van orthopedische inlegzolen. Het behoort vandaag de dag tot de realiteit. In gesprek met Mark van Straten, een van de pioniers op het gebied van technologische ontwikkeling in de fysiotherapie, bespreken we de voordelen, impact en gebruik van Footbalance in zijn praktijk.

Mark wat fijn dat je ons te woord wil staan. Om even kort kennis te maken. Hoe zou je jezelf in 3 zinnen omschrijven

Ik ben een ondernemende fysiotherapeut, gedreven in wat ik doe en altijd op zoek naar een nieuwe uitdagingen.

 

Je bent ontzettend actief, zo ben je adviseur voor Backstretcher. Ben je een van de eerste die in Nederland is gaan behandelen aan de hand van VR en ben je de trainer voor Footbalance. Wat heeft jou doen besluiten om met Footbalance te gaan beginnen?

Ik werkte al heel lang samen met podologen en orthopedisch schoenmakers, maar ik had toch ook wel een hoop bezwaren bij de producten die zij maken. Een daarvan is dat het lang duurt eer de zolen klaar zijn en dat ze vaak erg stug en dik zijn.

 

Wat waren jouw eerste ervaringen met Footbalance?

Ik kwam FootBalance tegen op LinkedIn, mijn interesse was eigenlijk gelijk gewekt. Zeker na de uitleg die ik vanuit Finland (daar komt het product vandaan) kreeg. Vanaf het moment dat wij de kiosk in huis hebben is het een enorm succes.   Patiënten zijn super tevreden over het product en komen terug na een jaar voor nieuwe zolen.   De Feedback is fantastisch en ook de topsporters die ze gebruiken zijn erg tevreden.  Al met al een geweldige aanvulling op onze fysiotherapeutische behandeling.

 

Hoe zorg je dat jouw therapeuten net zo enthousiast zijn over Footbalance als jij en wij dat zijn?

Ik heb al mijn fysio’s getraind in het maken van zolen, maar ook in de achtergrond en het effect van zolen op de hele keten. Daarnaast geef ik ze een vergoeding voor het maken van zolen.

 

Wat is het grootste voordeel van Footbalance als we kijken naar jouw praktijk?

Het is fantastisch om voor een patiënt een paar zolen te maken ( duurt ongeveer 15 minuten ) en deze gelijk mee te geven. Ze mogen deze zolen 30 dagen proberen, niet tevreden geld terug. Zoveel vertrouwen heeft FootBalance in haar product. Dus als ik denk dat de voeten een belangrijke rol spelen in het klachtenpatroon kan ik snel schakelen.

 

Je patiënten zullen ongetwijfeld blij zijn met de snelheid van Footbalance, hoe ervaren zij het gebruik van de zooltjes?

Zoals eerder gezegd de feedback is fantastisch, per jaar maken wij tussen de 400 en 500 paar zolen en hoeven hier geen reclame voor te maken.

 

Wat zou je tegen een therapeut zeggen die twijfelt over het gebruik van Footbalance?

Als je denkt in ketens en zo patiënten wil behandelen snap ik niet wat je tegenhoudt, de investering is relatief laag en je breidt je behandelmogelijkheden flink uit. Ik merk aan de reacties van onze patiënten dat zij het in ieder geval super vinden dat wij deze service verlenen.

 

Mark enorm bedankt, ik heb nog een laatste vraag. Wat zou je de therapeuten in Nederland en België mee willen geven als het gaat om het bijhouden van ontwikkelingen voor fysiotherapeuten?

Ik merk vaak dat fysio’s altijd dezelfde vraag aan mij stellen: is er wetenschappelijk bewijs?

Op het gebied van steunzolen is er heel veel wetenschappelijk bewijs (dus ook voor FootBalance) maar ik merk zoals in het geval van Virtual Reality dat mensen niet geïnteresseerd zijn in mijn verhaal als er nog geen (of te weinig) wetenschappelijk bewijs is. Dat is jammer.  De mooiste ideeën ontstaan vaak uit een gedachte en van daaruit ontwikkel je het verder (als het werkt).  Stel je dus open voor nieuwe ideeën en denk vooral positief mee, alleen zo kunnen we ons vak uitbreiden en belangrijker maken.

Meer te weten komen over Footbalance? Bekijk hier onze Footbalance informatie pagina.

In contact komen met Mark? Bezoek direct zijn website.Footbalance Blog

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 dagen retourgarantie!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas! Black Friday 2023 zit erop! Houd onze social media in de gaten voor laatste updates en acties!

Claim nog snel jouw Black Friday korting voor het te laat is! Gebruik voor 5% korting op alles* de kortingscode:

BFMARATHON5

*De kortingscode is alleen geldig op producten die nog niet in de aanbieding zijn en tot en met 28 november 2023!