bodybow-logo.png

BODYBOW WORKSHOPS

Leer alles over Shockwave, Lightforce Lasertherapie en FootBalance.​

IN DRIE KEER 45 MINUTEN...​

Tijdens de Bodybow Workshops wordt in 3 rondes van 45 minuten een introductie gegeven over verschillende onderwerpen: 

  • Leer tijdens de workshop FootBalance alles over het op maat maken van inlegzolen en de voordelen voor de praktijk.
  • Leer tijdens de workshop Ligthforce Lasertherapie de toepassing en snelle pijnbestrijding die ligthforce te bieden heeft.
  • Leer tijdens de workshop Shockwave therapie het gebruik van shockwave in de praktijk.

Dag indeling

13.30 – 14.00: Inloop op locatie, Bodybow Healthcare Vianen
14.00 – 14.45: Workshop ronde 1
14.45 – 15.30: Workshop ronde 2
15.30 – 16.15: Workshop ronde 3
16.15 – 17.00: Borrel + uitloop

Workshop 1:

Alles over FootBalance

WAT IS FOOTBALANCE?​

FootBalance biedt fysiotherapeuten de mogelijkheid om op locatie en in minder dan 10 minuten patiënten te voorzien van op maat gemaakte orthopedische binnenzolen. De geavanceerde FootBalance Kiosk geeft de therapeut de mogelijkheid om een biomechanische scan van de voeten te maken waarna de binnenzolen door middel van warmte volledig naar de unieke vorm van de voeten van de patiënt gevormd wordt. 

 

De fysiotherapeut en de patiënt zijn niet meer afhankelijk van de planning van een podotherapeut die de orthopedische binnenzolen aan meet en op maat maakt. In plaats daarvan maakt de therapeut de binnenzolen tijdens de behandelingen en kan de patiënt de op maat gemaakte zolen direct aanschaffen en in gebruik nemen. 

HOE WERKT FOOTBALANCE?​

FootBalance maakt gebruik van de zogenaamde FootBalance Kiosk. Deze Kiosk maakt gebruik van geavanceerde technologie om een uitgebreide en nauwkeurige scan van de voeten te maken. 

Het maken van de multi-scan neemt ongeveer 5 minuten in beslag waarna de klant een gedetailleerde voetmeting krijgt. Naast de meting worden er aanbevelingen gedaan voor de meest geschikte zolen en aanpassingen aan deze zolen. 

Na de scan worden de zolen op basis van de scans op maat gemaakt en kunnen deze in gebruik worden genomen.

Workshop 2:

Alles over Lightforce Lasertherapie​

WAT IS LASERTHERAPIE?​

Lasertherapie is een medische behandeling waarbij gefocust licht wordt gebruikt om een ​​proces te stimuleren dat fotobiomodulatie of PBM wordt genoemd. Tijdens PBM komen fotonen het weefsel binnen en interageren met het cytochroom c-complex in mitochondriën. Deze interactie veroorzaakt een biologische cascade van gebeurtenissen die leidt tot een toename van het cellulaire metabolisme, afname van pijn, vermindering van spierspasmen en verbeterde microcirculatie naar beschadigd weefsel.

HOE WERKT LASERTHERAPIE?​

Lasertherapie werkt door het stimuleren van een proces dat fotobiomodulatie (PBM) wordt genoemd, waarbij fotonen het weefsel binnendringen en interageren met het cytochroom C-complex in de mitochondriën. Om de beste therapeutische resultaten van lasertherapie te krijgen, moet een voldoende hoeveelheid licht het doelweefsel bereiken. Factoren die het bereiken van doelweefsel maximaliseren, zijn onder meer:

  • Lichtgolflengte
  • Reflecties verminderen
  • Ongewenste absorptie minimaliseren
  • Stroom

Workshop 2:

Alles over
Shockwave

WAT IS SHOCKWAVE THERAPIE?​

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelvorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat voor shockwave therapie worden deze schokgolven met relatief veel energie overgebracht naar het te behandelen gebied.

Shockwave therapie is geschikt voor de behandeling van diverse klachten, onder andere een tennis- of golferselleboog, pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en bijna altijd op dezelfde plek), schouderproblemen met of zonder verkalking, pijn romdom de knie of enkel, langdurige achillespeesproblemen, hielspoor of langdurige pijn onder de voetzool.

Hoe werkt Shockwave therapie?

Shockwave therapie heeft als grootste werking het versnellen van het genezingsproces door de zelf helende eigenschappen van het lichaam te activeren. Afhankelijke van het type klacht zijn er twee vormen van shockwave therapie: 

Radiale shockwave therapie

Hierbij wordt de energie over een groter oppervlak verdeeld. Deze apparaten produceren een laag tot gemiddeld energieniveau. Radiale shockwaves zijn uitermate geschikt voor triggerpoints, peesontstekingen, hielspoor en spasticiteit.

Gefocusseerde shockwave therapie

Hierbij wordt de maximale energie bereikt op een specifiek geconcentreerd (gefocusseerd) punt in het lichaam. Deze apparaten produceren een gemiddeld tot hoog energieniveau. Dit is noodzakelijk bij behandeling van bot, CPPS, moeilijk behandelbare calcificaties, behandelingen rond de heup en alle aandoeningen die onvoldoende op radiale shockwaves reageren.

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy