bodybow-logo.png

ECHOGRAFIE IN DE PRAKTIJK​

Ervaar het gemakt van onderzoeken doormiddel van echografie binnen de praktijk.​

WAT IS ECHOGRAFIE​

Echografie, ook wel echoscopie genoemd, is een techniek die gebruikt wordt om een beeld te maken van organen en andere inwendige structuren in het lichaam. Doormiddel van geluidsgolven en het weerkaatsen van deze golven wordt een beeld gevormd om zo eventuele problemen op te sporen dan wel uit te sluiten.

Echografie is zeer geschikt om een beeld te vormen van de zachte delen van ons lichaam, denk hierbij aan organen en spieren mits deze geen lucht bevatten, zo zullen de longen onzichtbaar blijven op een echo. Veel mensen leggen de connectie tussen echografie en een zwangerschap echter is echografie in de fysiotherapie een steeds meer voorkomend middel van doen van onderzoek.

ECHOGRAFIE IN DE PRAKTIJK​

Door middel van echografie is de therapeut in staat om een duidelijker beeld te krijgen van de klachten van de patiënt. Wanneer de therapeut na de nodige vragen en testen vermoed een beter beeld nodig te hebben van wat er intern gebeurd kan de therapeut dit doen aan de hand van echografie.

Door middel van een transducer worden er niet te horen geluidsgoven het lichaam in gestuurd die vervolgens weer terug kaatsen binnen het lichaam waardoor er een 2D beeld ontstaat van de situatie binnen het lichaam. Op basis van deze beelden zal de therapeut een behandelplan opstellen, dan wel beslissen dat er verder onderzoek nodig is in de vorm van een röntgen foto of een MRI-scan.

Met echografie is het onder andere mogelijk om spier- en peesblessures te ontdekken, slijmbeursontstekingen aan te tonen en is het mogelijk om scheuren in gewrichtskapsel en banden te ontdekken.

ECHOGRAFIE VOOR MIJN PATIËNT ​

Echografie niet invasieve manier van inwendig onderzoek doen. De geluidsgolven dingen het lichaam door zonder dat dit schade aanricht aan het weefsel. Daarnaast zijn de geluidsgolven niet hoorbaar. Dit maakt echografie zeer geschikt als onderzoeksmethode in een fysiotherapie praktijk.

Meestal wordt een onderzoek aan de hand van echografie vergoed in de aanvullende verzekering. Mocht dit niet het geval zijn dan kost een onderzoek tussen de €50,- en €80,-.

GROTERE BETROUWBAARHEID

Onderzoek doen door middel van echografie zorgt er voor dat de betrouwbaarheid van het uitgevoerde onderzoek vergroot. Het visueel in beeld brengen van de klacht zorgt voor een beter beeld over de oorzaak en de mogelijke behandelingen.

ZONDER TUSSENKOMST VAN ZIEKENHUIZEN​

Echografie is te gebruiken binnen een praktijk. Veel apparaten zijn makkelijk te verplaatsen waardoor alle therapeuten in de praktijk kunnen profiteren van de voordelen van echografie. 

EEN BEHANDELPLAN OP MAAT

Door de klacht te visualiseren wordt het voor de therapeut gemakkelijker om een duidelijk en op maat gemaakt behandelplan op te stellen voor de patiënt. Door het uitsluiten dan wel constateren van een kwetsuur kan de behandeling direct en doelgericht gestart worden.

GECERTIFICEERDe apparatuur

Veel echografische apparaten zijn voorzien van de nieuwste MDR-keurmerken en voldoen aan de eisen die gelden voor medische apparatuur. Onderzoeken door middel van echografie is dan ook volledig veilig voor de patiënt en therapeut.

ONDERZOEKEN MET ECHOGRAFIE

Door middel van echografie verklein je de kans op een foutieve diagnose. Niet elke patiënt laat zich even makkelijk onderzoeken en een puur fysiotherapeutisch onderzoek geeft niet altijd de juiste diagnose. Dit kan leiden tot het starten van de verkeerde of suboptimale behandelingen.

Echografie apparatuur en goede echografie-opleidingen zijn tegenwoordig goed betaalbaar en een echt must have geworden binnen een fysiotherapie praktijk, zowel voor de therapeut als de patiënt.

Beginnen met Echografie

Om tot een optimaal resultaat te komen aan de hand van echografie is het belangrijk om te beschikken over de juiste kennis. Het volgen van een opleiding echografie is dan ook zeker een must wanneer je besluit echografie toe te gaan passen in de praktijk.

Wij regelen alle voor je: het aanvragen in uiteenzetten financiering, het leveren en in bedrijfstellen van het apparaat en het beantwoorde/adviseren van jouw vragen. Je kunt voor alles bij ons terecht en wij regelen het zoals jij wilt.

Door deze apparatuur aan te schaffen via ons zijn wij automatisch jouw aanspreekpunt wanneer service/onderhoud moet worden geregeld. Wij hebben verschillende partners die hier expertise en ervaring mee hebben zodat we dit soort zaken snel en makkelijk voor je kunnen oplossen. 

KLAAR VOOR INNOVATIE MET ECHOGRAFIE?​

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Plan dan een afspraak, dan kijken we samen naar jouw situatie en hoe lasertherapie hier een onderdeel van kan worden. Het is geheel vrijblijvend.

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas! Black Friday 2023 zit erop! Houd onze social media in de gaten voor laatste updates en acties!

Claim nog snel jouw Black Friday korting voor het te laat is! Gebruik voor 5% korting op alles* de kortingscode:

BFMARATHON5

*De kortingscode is alleen geldig op producten die nog niet in de aanbieding zijn en tot en met 28 november 2023!