Alles over een thuis sportschool

Waar moet je op letten en hoe kies je de juiste apparatuur?

Waarom thuis sporten?

Steeds meer mensen hebben de behoefte om thuis te kunnen sporten, niet alleen een paar push-ups en wat sit-ups, maar echte fysieke inspanning die gespecialiseerde apparatuur vereist. Steeds meer mensen kiezen er voor om de loopband, hometrainer, crosstrainer of roeitrainer uit de sportschool te vervangen voor een model in huis.

Naast dat sporten erg gezond is biedt een thuis sportschool nog een aantal andere voordelen. Zo is thuis sporten minder tijdsintensief dan op en neer naar de sportschool. Is de drempel om te gaan sporten lager, de loopband staat er toch al en ben je niet afhankelijk van mooi weer om een stuk te fietsen of te wandelen.

Maar wat is nou belangrijk bij de aanschaf van cardio apparatuur. Waar moet je opletten en hoe zorg je er voor dat je een apparaat koopt waar je lange tijd plezier van gaat hebben?

Wat voor soort cardio apparatuur zijn er?

Wij onderscheiden 4 typen cardio apparatuur die veel gebruikt worden voor het sporten binnen huis. Alle 4 de typen beginnen met een instapmodel en rijken tot zeer uitgebreide apparaten die voldoen aan de hoge eisen van zeer fanatieke sporters.

De 4 verschillende typen cardio apparaten zijn:

 • Crosstrainers
 • Hometrainers 
 • Roeitrainers
 • Loopbanden

Hoe kies ik het juiste apparaat?

Om te beginnen is het belangrijk om te beslissen wat voor type apparaat je wil aanschaffen. Belangrijk hierbij is dat je de activiteit leuk vind om te doen en dat de beweging goed te maken is. Ook kan het advies van een arts of therapeut een goede reden zijn om te kiezen voor een specifiek type cardio apparatuur. Zorg ook zeker dat je voordat je een apparaat aanschaft deze uitprobeert om te voelen of het wel een geschikt apparaat is voor jou wensen. 

Wees dan ook zeker niet bang om af te stappen van het initiële plan als blijkt dat een ander type apparaat beter voor je werkt. Er is niks zo vervelend als een cardio apparaat dat niet gebruikt wordt.

Kies voor kwaliteit

Zorg dat je kiest voor kwaliteit, de goedkope optie is lang niet altijd de beste optie. In tegendeel zelfs. Wanneer je kiest voor een van de bekendere fitness merken zal zich dit op de lange termijn terug betalen. De apparaten gaan langer mee en zijn vaak makkelijker te bedienen dat de budget varianten.

Laat je goed inlichten

Wij begrijpen als geen ander dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Laat je daarom goed inlichten door een van onze product adviseurs. Zij zullen samen met jou opzoek gaan naar het apparaat dat  volledig past bij jouw wensen en behoeften.

Probeer het gewenste apparaat uit

Voordat je overgaat op de aanschaf van een cardio apparaat is het belangrijk deze eerst goed uit te proberen. Iedereen is uniek en dus ook de voorkeur van een ieder is uniek schroom dus vooral niet om je gewenste apparaat eerst uit te proberen.

Koop bij erkende dealers

Veel erkende dealers hebben goede contacten met de merken die zijn verkopen. Deze dealers kunnen dan ook uitstekend als tussenpersoon dienen wanneer er onderhoud nodig is of er aanspraak gemaakt moet worden op de fabrieksgarantie.

Welk apparaat moet ik kiezen?

Alle apparaten hebben hun eigen unieke eigenschappen die er voor zorgen dat ze een andere beweging, andere soort belasting en een andere intensiteit met zich mee brengen. Door deze verschillen is het belangrijk goed te onderzoeken welke beweging voor jou het fijnst is, maar niet alleen moet de beweging goed te maken zijn, ook moet de activiteit leuk genoeg zijn.

Wanneer je graag wandelt zal een loopband of een crosstrainer beter bij jouw passen dan bijvoorbeeld een roeitrainer of een hometrainer. Op deze manier blijf het aangeschafte apparaat interessant en zal deze regelmatiger gebruikt worden.

De cardio apparatuur van Bodybow Healthcare BV:
 • Een crosstrainer traint het hele lichaam, verbetert het uithoudingsvermogen en verbetert de houding.
 • Trainen met een crosstrainer is minder belastend voor de gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen op een loopband.
 • Met het trainen op een crosstrainer kun je tot wel 700 calorieën per uur verbranden. Dit is net zo veel als 125 gram naturel chips.
 • Door de lage belasting worden crosstrainers vaak gebruikt bij revalidatie van veel verschillende aandoeningen.
 • Bij het aanschaffen van een crosstrainer is het belangrijk dat deze bij jouw past. De grootte van een crosstrainer is erg belangrijk voor het resultaat van de training.
 • Het vliegwiel in een hometrainer zorgt voor het soepel ronddraaien van de trappers, hoe zwaarder het vliegwiel hoe soepeler de beweging.
 • Een hometrainer is geschikt voor iedereen, van revalidatie voor ouderen tot het op pijl houden van de conditie bij topsporters.
 • Om in de optimale houding te trainen zijn veel hometrainers in te stellen. De hoogte van het zadel, de stand van het zadel en ook de stand van het stuur kunnen bij veel modellen aangepast worden.
 • Hometrainers zijn er met een hoge en een lage instap. Ook voor mensen die slecht te been zijn, zijn hometrainers zeer geschikt.
 • Op alle hometrainers is het mogelijk om de weerstand in te stellen, maar afhankelijk van het model heeft de hometrainer vooraf ingestelde trainingsprogramma’s.
 • Roeitrainers komen met verschillende soorten weerstand: Lucht weerstand, water weerstand en een elektromagneetrem.
 • Een roeitrainer zorgt voor een zeer diverse trainen, zowel de buik, benen, rug als armen worden getraind tijdens het roeien.
 • Het calorieverbruik is bij roeien is erg hoog. Gemiddeld verbrand men rond de 600 calorieën per uur tijdens het roeien.
 • Een roeitrainer is het enige thuisfitness product dat uithoudingsvermogen en krachttraining combineert.
 • Een roeibeweging is een erg soepele beweging en dus licht belastend voor de gewrichten. Een roeitrainer wordt daarom vaak gebruikt bij revalidatie.
 • De kracht van een motor is erg belangrijk voor de toepassing, hoe langzamer de loopband gebruikt wordt, des te krachtiger de motor moet zijn.
 • Tijdens het hardlopen verbrand je meer dan 600 calorieën per uur.
 • Loopbanden zijn groot, maar veel modellen tegenwoordig zijn opklapbaar en nemen zo minder ruimte in beslag.
 • Niet alleen de snelheid is belangrijk tijdens het gebruik van een loopband, maar ook de hellingshoek speelt een rol. Een aantal loopbanden biedt de mogelijkheid de hellingshoek in te stellen.
 • Veel loopbanden komen met een vooraf geprogrammeerde trainingsschema’s, maar zijn vaak ook handmatig in te stellen.
Lightforce-FXi

Klaar voor de aanschaf van jouw nieuwe cardio apparaat?

Neem vandaag nog contact op met een van onze product specialisten of bezoek onze showroom in Vianen.

Wist je dat?

 • Crosstrainers de populairste fitnessapparaten zijn. Wel 70% van alle gebruikte fitnessapparatuur zijn crosstrainers.
 • Een hometrainer het eerste product was dat verkocht werd voor thuis fitness, vandaar de naam hometrainer.
 • Je lengte uitmaakt voor hoe hard je kan roeien, hoe langer je bent des te harder je kan roeien.
 • Hardlopen niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Hardlopen verlaagd stress en verhoogt het vermogen om met angst om te gaan.

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy