Behandeltafel

5 Tips bij de aanschaf van een behandeltafel

Als praktijkeigenaar moet je van tijd tot tijd investeren in nieuwe spullen. Dit geeft jouw als therapeut en je collega’s de mogelijkheid betere zorg te leveren en het geeft jouw praktijk een goede uitstraling. Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk enkele keren in je carrière een nieuwe behandeltafel moet aanschaffen. Omdat je dit niet wekelijks doet kan de enorme keuze het moeilijk maken om de juiste behandeltafel te vinden. Om je daarbij te helpen hebben we de 5 meest gemaakte fouten voor je opgesomd zodat jij hier je voordeel mee kan doen!

1.      Stabiliteit van de behandeltafel

Vandaag de dag beginnen veel zoektochten online. Ondanks dat dit ons veel tijd scheelt heeft het ook een nadeel. Het is soms lastig om een volledig beeld te krijgen van de kwaliteit van het product. Bij de online zoektocht naar de perfecte behandeltafel is het moeilijk om van een foto of video te zien om de behandeltafel stevig is en niet te wankel is.

Er zijn echter specificaties die hier meer informatie over geven. De eerste is de stand van de poten ten opzichte van het dek. Als de afstand tussen de poten breder is dan bij het dek, is er minder kans dat de behandeltafel kantelt of instabiel is. De tweede specificatie die hier meer over zegt is gewicht. Een zwaardere behandeltafel is vaak stabieler. Dus mocht dit een criteria zijn die jij belangrijk vindt is het slim om dit vooraf extra goed te checken!

2.      Levering tot in de praktijk

Vaak worden behandeltafels in zijn geheel en vooraf getest geleverd. Dit maakt het soms lastig om deze op de juiste plek in de praktijk te krijgen. Het vergt veel kracht en inzicht om zonder problemen de behandeltafel te leveren. Om die reden hebben wij besloten dit als service kosteloos bij te leveren.

We vragen vooraf wat de situatie en locatie is van praktijk, of de behandelbank een verdieping omhoog moet. Desnoods vragen we foto’s van de locatie op om een goede inschatting te maken om de levering goed te laten verlopen. Het daarom slim om hier op voorhand aan te denken en dit bespreken met je leverancier om extra kosten of schade te voorkomen.

3.      Levertermijn

Het is slim om direct te informeren naar de levertijd van de behandeltafel. Het is momenteel nog steeds zo dat veel producten een langere levertijd hebben. Dit kan vervelend zijn als je direct een nieuwe behandelbank nodig hebt.

Daarnaast verandert de wereld snel en kunnen levertermijnen bij eerdere offertes of aanschaffen niet meer van toepassing zijn op je toekomstige aankopen!

4.      Comfort is key

Behandeltafels zijn al jaren een essentieel onderdeel van behandelen. Door de grote verscheidenheid in blessures zijn er voor veel blessures slimme oplossingen bedacht om het ‘’de therapeut’’ makkelijker te maken.

Een goed voorbeeld hiervan is de pli functie of elektrische kyfosche. Dit is de mogelijkheid om het behandeldek in dakvorm te zetten om op die manier makkelijker de rug of schouder te kunnen behandelen. Het zorgt voor heel veel gemak bij de therapeut en dit maakt dat er minder van je fysiek wordt gevraagd.

De functie is vaak 15 tot 20 % duurder maar wij horen zelden dat een therapeut teruggaat naar een behandeltafel zonder pli. Wat ons wel duidelijk maakt dat deze optie erg gewaardeerd wordt.

5.      Kleur is onbelangrijk

Veel van onze klanten vinden de kleur erg belangrijk maar de waarheid is dat je vandaag de dag overtrekhoezen gebruikt om hygiënisch te kunnen werken. Deze overtrekhoezen zijn in vrijwel elke kleur te bestellen en zorgen ervoor dat de kleur van je behandeltafel vrijwel niet zichtbaar is.

Het is daarom ‘’zonde’’ om voor een specifieke kleur meer te betalen of langer te moeten wachten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 dagen retourgarantie!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas! Black Friday 2023 zit erop! Houd onze social media in de gaten voor laatste updates en acties!

Claim nog snel jouw Black Friday korting voor het te laat is! Gebruik voor 5% korting op alles* de kortingscode:

BFMARATHON5

*De kortingscode is alleen geldig op producten die nog niet in de aanbieding zijn en tot en met 28 november 2023!