Bodybow Cryo Compression; in gesprek met Sam Deroo

Aanvoerder van de Belgische volleybal mannen Sam Deroo (30) staat aan de vooravond van het nieuwe volleybal seizoen. De 2 meter 3 lange aanvaller van België speelde al een imposante lijst met prijzen bij elkaar in onder andere België, Italië  en Polen, maar kende deze zomer misschien wel een van zijn grootste uitdagingen toen er een operatieve ingreep nodig bleek om een knieblessure te verhelpen. In gesprek met Sam kijken wij terug op afgelopen zomer en hoe de Bodybow Cryo Compression een bijdrage heeft geleverd aan zijn herstel.

Als ik zeg Sam Deroo is… hoe zou jij deze zin afmaken?

“Ik zou zeggen, Sam Deroo is een doorzetter met een ontembare ambitie. Een perfectionist en idealist in hart en nieren wat tegelijkertijd een zegen en een vloek is.”

Je hebt een zware zomer achter de rug waar in je bent geopereerd aan je knie, wat gebeurde er dat deze operatie nodig was?

“Sinds m’n 6e jaar speel ik reeds volleybal. Steeds bij de beteren van mijn generatie maar nooit de absolute topper. Tot ik op mijn 15 aansloot bij de topsportschool volleybal. Daar trainde ik tot meer dan 20 uur per week. Ik maakte snel progressie en trad al aan voor ons nationale team op mijn 18. Al die trainingen en wedstrijden begon ik toch al snel te voelen aan mijn nog steeds in ontwikkeling zijnde, groeiende lichaam. Doorheen de jaren hielpen fysieke trainers en groeiende kennis naar kracht- en preventietraining me om bepaalde overload symptomen onder controle te houden. In mijn quadricepspees groeide er dicht bij de aanhechting van de patella echter een serieuze calcificatie. Een verkalkt stuk pees dat schuurde tegen zowel het gezonde deel van de pees als tegen de patella. Na een poging tot conservatief revalideren, bleek de pijn vorig seizoen niet meer te harden en besloten we om deze verkalking operatief te verwijderen.”

Dat klinkt als een zware revalidatie. Je bent druk bezig geweest met revalideren om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen, ben je nu fit?

“Ik kan met veel blijdschap zeggen dat ik deze week mijn eerste volledige teamtrainingen heb afgewerkt. Op amper 3 maand na operatiedatum is dit voor zo’n blessure een zeer groot succes.”

Dat is goed om te horen! Hoe hebben jij en jouw fysiotherapeut dit aangepakt?

“Om het in 2 woorden samen te vatten. Afzien en doorzettingsvermogen. Dagelijks een 3-tal uur revalideren en dit 5 dagen per week. Thuis zo goed mogelijk herstellen om er de volgende dag weer tegenaan te kunnen. Elke training door de pijngrens gaan is niet eenvoudig en mentaal heel vermoeiend. Best trots dat ik dit heb volgehouden.”

Dat klinkt als heel hard werken, heb je ooit getwijfeld of je wel weer 100% fit zou gaan worden?

“Absoluut. Vooraleerst voor de operatie omdat we probeerden deze te vermijden. Op 2 maanden tijd hard werken, bleef de pijn echter exact hetzelfde. Zeer frustrerend. Het laatste redmiddel was dan de operatie. Ik ging er ergens vanuit dat wanneer de initiële pijn van de ingreep voorbij was, mijn knie veel beter ging aanvoelen en ik gewoon kracht zou moeten opbouwen. Dit viel serieus tegen en voor 6-7 weken bleef de pijn nagenoeg hetzelfde als voorheen. Geduld is niet mijn sterkste kant, dus hier ben ik door een aantal donkere dagen moeten gaan.”

Je hebt tijdens je revalidatie gebruik gemaakt van de Bodybow Cryo Compression, hoe heeft dit jou geholpen bij het revalideren?

“Enorm. Indien je niet genoeg recupereert, zie je de weerstand en performance curve gedurende de week snel afhellen. De cryo compression heeft er ongetwijfeld mede voor gezorgd dat ik elke dag 2-3u kon doortrainen en zo maximaal mijn tijd kon benutten om zo snel mogelijk fit te geraken. Ook puur naar verzachting van de pijn deed dit zeker in de eerste 3-4 weken na de ingreep heel erg deugd.”

Goed om te horen dat de Bodybow Cryo Compression zo heeft geholpen, zou je de Bodybow Cryo Compression aanbevelen aan teamgenoten die moeten revalideren van een operatie?

“Absoluut. zeker als het gaat over 1 geïsoleerde plaats zoals bij mij het geval was. Het is een compacter toestel dan neem bijvoorbeeld de game ready. Dit heeft z’n voor-en nadelen. Je kan het eenvoudiger meenemen, heeft iets minder ijs nodig en is een pak budget vriendelijker. Nadelen zijn dat je in tegenstelling tot gameready maar 1 sleeve kan aansluiten, de pressie is naar mijn persoonlijk oordeel ook iets minder.”

Laatste vraag, wat hoop je dat de toekomst je gaat brengen?

“Dag per dag genieten van terug te kunnen volleyballen, snel toegroeien naar mijn vroegere niveau en er nog een paar jaar het beste van mezelf uitpersen met een aantal mooie toevoegingen aan mijn trofeeënkast hopelijk!”

 

Sam Deroo op Instagram? Bekijk hier zijn Instagram pagina!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 dagen retourgarantie!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy