Sportbraces

Het belang van sportbraces bij het voorkomen van blessures in het nieuwe sportseizoen.

Met het nieuwe sportseizoen voor de deur, staan sportliefhebbers te popelen om weer actief deel te nemen aan hun favoriete activiteiten. Of je nu een doorgewinterde atleet bent of gewoon op zoek bent naar een gezonde en leuke manier om fit te blijven, het gebruik van sportbraces kan een essentiële rol spelen in het voorkomen van blessures en ervoor zorgen dat je het sport seizoen fit kan beginnen. Uiteraard is het belangrijk om de inspanningen rustig op te bouwen, maar een brace kan net de extra steun zijn die je nodig hebt.

 

Kniebraces: Bescherming voor stabiliteit en bewegingsvrijheid

Bij veel sporten worden de kniegewrichten intensief belast, waardoor ze vatbaar zijn voor diverse blessures. Het gebruik van kniebraces kan helpen bij het bieden van extra stabiliteit en ondersteuning aan de kniegewrichten. Een kniebrace verminderen het risico op verdraaiingen, verrekkingen en scheuren van de kniebanden, vooral tijdens sporten die snelle bewegingen en draaiingen vereisen, zoals volleybal, basketbal en tennis.

Kniebraces variëren van lichte ondersteuning tot meer geavanceerde modellen met scharnieren die een optimale bewegingsvrijheid behouden terwijl ze de knie beschermen. Voor sporters die herstellen van een eerdere knieblessure, bieden kniebraces een extra laag vertrouwen en zekerheid om terug te keren naar hun sportieve activiteiten. Veel gebruikte kniebraces in de (top)sport zijn de kniebraces van Bauerfeind. Deze braces bieden zowel de ondersteuning die nodig is tijdens het sporten als de bewegingsvrijheid om tot een topprestatie te komen. Bekijk hier onze Bauerfeind braces.

 

Enkelbraces: Voorkom verzwikkingen en verstuikingen

Verzwikte enkels zijn een van de meest voorkomende sportblessures. Enkelbraces spelen een cruciale rol bij het voorkomen van deze blessures. Ze bieden compressie en stabiliteit aan het enkelgewricht, waardoor het risico op verdraaiingen en verstuikingen aanzienlijk wordt verminderd. Enkelbraces zijn vooral waardevol voor sporten zoals hardlopen, basketbal en volleybal, waar snelle bewegingen en sprongen tot de norm behoren.

Door het gebruik van enkelbraces kunnen sporters met vertrouwen bewegen, wetende dat hun enkels beschermd zijn tegen onverwachte wendingen die anders tot langdurige blessures zouden kunnen leiden. Wist je dat na verzwikken van de enkel de kans op het terugkeren van de blessure met 66% vergroot wordt wanneer er geen enkelbrace gebruikt wordt. Veel gebruikte enkelbraces voor tijdens het sporten zijn de braces van BioSkin. Bekijk hier al onze BioSkin braces.

 

Braces voor een Tennisarm: Overwinnen van Overbelasting

Een tennisarm, ook bekend als laterale epicondylitis, is een veelvoorkomende aandoening die optreedt als gevolg van overbelasting van de onderarm. Hoewel de naam anders doet vermoeden, kan een tennisarm worden veroorzaakt door verschillende repetitieve bewegingen, niet alleen tennis. Sportbraces speciaal ontworpen voor een tennisarm helpen bij het verminderen van de spanning op de pezen en spieren die betrokken zijn bij deze bewegingen.

Of je nu golft, tennist, schildert of tuiniert, een brace voor een tennisarm kan de druk op de overbelaste spieren verminderen en de genezing versnellen. Door vroegtijdig gebruik van deze braces kunnen sporters overbelasting voorkomen en blijven genieten van hun favoriete activiteiten zonder pijn. Een veel gebruikte brace bij een tennis- of golf arm is de Push Sports ElleBoogbrace. Bekijk hier de Push Sports ElleBoogbrace.

 

Conclusie

Blessures kunnen een serieuze spelbreker zijn voor elke sportliefhebber. Het gebruik van sportbraces, zoals kniebraces, enkelbraces en braces voor een tennisarm, biedt een effectieve strategie om het risico op blessures aan het begin van het nieuwe sportseizoen te verminderen. Deze braces bieden de broodnodige ondersteuning, stabiliteit en bescherming, zodat sporters met vertrouwen kunnen blijven bewegen en genieten van hun passie voor sport, zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte blessures die hun plezier zouden kunnen verpesten. Twijfel je over het gebruik van een brace? Raadpleeg een fysiotherapeut of vraag een van onze productexperts om advies.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 dagen retourgarantie!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas! Black Friday 2023 zit erop! Houd onze social media in de gaten voor laatste updates en acties!

Claim nog snel jouw Black Friday korting voor het te laat is! Gebruik voor 5% korting op alles* de kortingscode:

BFMARATHON5

*De kortingscode is alleen geldig op producten die nog niet in de aanbieding zijn en tot en met 28 november 2023!