Lightforce Lasertherapie: een multitool voor jouw praktijk

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met een blessure. Of dit nou is van een harde tackel met voetbal, het verzwikken van een enkel tijdens een wandeling op ongelijk terrein of een zere rug zonder een precies moment van ontstaan. Deze blessures belemmeren je in het dagelijks leven en revalideren kan een hoop van ons geduld vragen. Veel mensen zoeken dan ook bij een (langdurige) blessure hulp bij een fysiotherapeut. Lightforce Lasertherapie geeft fysiotherapeuten de mogelijkheid het herstelproces te versnellen en de kwaliteit van leven te verbeteren bij 5 veel voorkomende blessures.

Verstuikte enkel

Een verstuikte enkel is snel opgelopen en kan het gevolg zijn van een verkeerde beweging of een moment van onoplettendheid. Een verstuikte enkel komt in verschillende gradaties waarin het in graad 1 gaat om minimale schade met geen functie beperking en in graad 3 de enkelbanden volledig zijn afgescheurd waardoor er een groot verlies van functie is. Echter, zal graad 2 het meeste voorkomen bij fysiotherapeuten. Een standaard behandeling bestaat uit: rust, massages van de omliggende spieren en stabiliteit verhogende en kracht versterkende oefeningen.

Met Lightforce heeft de therapeut een extra behandel mogelijkheid. Lightforce stimuleert aan de hand van diep doordringende lichtstralen de mitochondriën in de cellen. Dit zorgt voor een verhoogde energieproductie en her activeert de cel. Door deze her activatie wordt de celregeneratie versneld, dit heeft als bijkomend voordeel dat de vorming van littekenweefsel tegen gegaan wordt. Behandelen met Lightforce versnelt niet alleen het herstelproces, maar vermindert ook de kans op chronische enkelklachten.

Aspecifieke Lage Rugpijn

Ondanks dat Aspecifieke Lage Rugpijn geen pathologisch aanwijsbare oorzaak heeft is deze rugblessure zeer goed te behandelen met Lightforce Lasertherapie. Bij Aspecifieke Lage Rugpijn is Lightforce Lasertherapie op verschillende manieren in te zetten. Aller eerst kan Lightforce Lasertherapie gebruikt worden om de spieren in de onderrug te laten ontspannen. De lichtstraal die energie en dus warmte het lichaam in stuurt, maakt dat spieren warmen worden en meer ontspanning. Dit samen met de her activatie van de mitochondriën zorgt er voor dat het herstelproces versnelt.

Daarnaast kan Lightforce Lasertherapie gebruikt worden voor pijnbestrijding. Door het wegnemen van de pijnprikkel is de patiënt in staat om de opgegeven oefeningen zonder bewegingsbeperking uit te voeren. Ook dit bevorderd het herstel proces.

Carpaal Tunnelsyndroom

Carpaal Tunnelsyndroom is een zwelling in de carpale tunnel. Deze tunnel houdt de pezen, zenuwen en bloedvaten op zijn plek wanneer de pols bewogen wordt. Wanneer deze zwelling optreed, wordt er druk uitgeoefend op de pezen en zenuwen die door de carpale tunnel lopen. Dit heeft als gevolg dat de zenuw bekneld kunnen raken, er een doof gevoel ontstaat in de hand en dat er pijn kan ontstaan in de vingers en de hand.

Lightforce Lasertherapie helpt de ontsteking te verminderen en de doorstroming van bloed te verbeteren. De toegenomen toevoer van bloed zorgt er voor dat de pijn verminderd wordt en het herstelproces versnelt. Met Lightforce Lasertherapie kunnen chirurgische ingrepen voor Carpaal Tunnelsyndroom vaak vermeden worden.

Frozen Shoulder

Een Frozen Shoulder, ook wel Adhesive Capsulitis genoemd kan veel verschillende oorzaken hebben al is de precieze reden van het ontstaan niet bekend. Zeer waarschijnlijk is het dat een onderliggend ontstekingsproces ermee te maken heeft. Patiënten met een Frozen Shoulder ondervinden vaak veel last tijdens dagelijkse activiteiten en het genezingsproces is vaak erg lang, van een paar maanden tot zelfs 3 jaar.

Lightforce Lasertherapie kan de symptomen van een Frozen Shoulder helpen verlichten en het herstel proces helpen versnellen. Zo het Lasertherapie bij het opbreken van de verklevingen in de schouder. Helpt het littekenweefsels in het schoudergewricht tegen te gaan en zelfs af te breken en vermindert Lightforce Lasertherapie de ontsteking in de schouder. Niet alleen zorgt dit voor een hogere kwaliteit van leven, maar ook het herstel van een Frozen Shoulder zal snellen gaan.

Shin Splints

Shin Splints, ook wel springschenen genoemd kenmerken zich vaak door irritatie aan de scheenbeenspier en treed vooral op tijdens het sporten. De klachten komen veel voor bij hardlopers en sporters waarbij explosieve bewegingen vanuit de enkel en knieën gevraagd worden. Shin Splints klachten kunnen 4 tot 6 weken aanhouden wanneer er voldoende rust gehouden wordt.

Lightforce Lasertherapie helpt de ontsteking rondom de scheenbeen spier te verminderen en daardoor de pijnprikkel weg te nemen. De her activatie van de cellen zorgt er voor dat het herstel proces sneller gaat. Hierdoor kan de patiënt weer snel sporten op het niveau waarop hij deed voor de blessure. Naast dat het helpt bij de pijn bevorderd de Lightforce Lasertherapie de bloedsomloop in de schenen, door deze verbeterde bloedsomloop is de kans op terugkeren klachten kleiner dan voorheen.

Conclusie

Het effect van Lightforce Lasertherapie op het hersteltermijn is opmerkelijk. In vergelijking met traditionele behandelingen kan deze geavanceerde technologie de genezingstijd aanzienlijk verkorten. Patiënten ervaren vaak snellere verlichting van pijn en ongemak, waardoor ze hun normale activiteiten eerder kunnen hervatten.

Lightforce Lasertherapie heeft de potentie om het leven van mensen met blessures aanzienlijk te verbeteren. Of het nu gaat om een verstuikte enkel, lage rugpijn, carpaal tunnelsyndroom, een Frozen Shoulder of shin splints, deze innovatieve behandeling biedt een niet-invasieve en effectieve manier om het hersteltermijn te verkorten en de pijn te verminderen. Lightforce Lasertherapie behoort zeker tot de therapie mogelijkheden van de toekomst. Niet alleen in topsport, maar ook in een reguliere praktijk misstaat een Lightforce Laser niet.

Meer informatie? Bekijk hier onze informatie pagina.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 dagen retourgarantie!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas! Black Friday 2023 zit erop! Houd onze social media in de gaten voor laatste updates en acties!

Claim nog snel jouw Black Friday korting voor het te laat is! Gebruik voor 5% korting op alles* de kortingscode:

BFMARATHON5

*De kortingscode is alleen geldig op producten die nog niet in de aanbieding zijn en tot en met 28 november 2023!