Zorgverzekeraars houden fysiotherapeuten in een wurggreep, een serieus probleem voor 2024.

Steeds meer fysiotherapeuten besluiten geen contracten af te sluiten met grote groepen zorgverzekeraars en met een goede reden. Een reguliere fysiotherapie behandeling levert al lang niet meer genoeg geld op om de kosten te dekken. Ondanks deze zorgwekkende trend zijn het nog altijd de zorgverzekeraars die de opbrengsten voor de praktijken sterk drukken. Steeds meer fysiotherapeuten gaan dan ook opzoek naar andere mogelijkheden om meer inkomsten te genereren. Maar op welke manieren kan dit? En hoe zet ik dit in naast mijn reguliere behandelingen? Lees in deze blog wat wij verwachten dat trends zullen worden in 2024.

Met de zorgverzekeraars aan de macht is de opbrengst voor een reguliere fysiotherapie behandeling niet meer voldoende om de kosten te dekken, er moeten andere manieren gevonden worden om de inkomsten te doen stijgen. Echter, het ligt niet in het DNA van de fysiotherapeut om patiënten op kosten te jagen die niet nodig zijn, veel liever bieden fysiotherapeuten de patiënten de zorg die nodig is voor hun klacht.

Inlegzolen met voordelen voor de patiënt en de praktijk!

Veel klachten zijn terug te lijden naar een verkeerde stand van de voeten, van een hielspoor tot hoofdpijn, de oorsprong kan zomaar liggen bij de voeten. De keten die het menselijk lichaam vormt, is een complex geheel en heeft soms wat extra ondersteuning nodig. De dynamische, op maat gemaakte inlegzolen van FootBalance kunnen deze steun zijn.

Aan de hand van de FootBalance Premium kiosk 3D-scanner maak je in 10 minuten 100% op maat gemaakte zolen. Begin met de 3D-scan van de voeten om te kijken of de verwachte problematiek ook echt aanwezig is. Bespreek met je patiënt waarom jij denkt dat de zolen noodzakelijk zijn en de klachten zullen verminderen en meet vervolgens de zolen aan.

De Voordelen: Het systeem van FootBalance brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Allereerst houd je, je patiënt binnen de praktijk. Tussenkomst van een podoloog of podotherapeut is niet meer nodig. Daarnaast creëer je terugkerende patiënten. De zolen zijn toe aan vervanging of de patiënt wil nog een extra paar voor zijn sportschoenen. Daarnaast levert een paar zolen zomaar 40 tot 45 euro extra op per behandeling. Niet alleen voor de praktijk, maar ook voor de patiënt heeft FootBalance voordelen, door de snelheid van FootBalance lopen de patiënten direct op hun nieuwe zolen naar buiten en hoeven ze niet nog te wachten op de afspraken bij een podoloog of podotherapeut. De zolen zijn aanzienlijk goedkoper dan de zolen van een podotherapeut. FootBalance zolen hebben een advies verkoopprijs van €95,- dit tegenover gemiddeld 250 euro bij een podotherapeut.

Tot slot zijn de zolen voorzien van dynamische ondersteuning. Deze zolen ondersteunen pronatie om overpronatie tegen te gaan. In tegenstelling tot dikke podologische zolen zijn FootBalance zolen dun en passen deze makkelijk in ieder type schoen.

Bekijk alles over FootBalance direct op onze informatie pagina.

Pijnbestrijding voor chronische pijnklachten.

Patiënten komen hoofdzakelijk met 1 vraag bij de therapeut: “Ik heb pijn en hier wil ik graag vanaf.” Binnen een fysiotherapeutische behandeling is er maar zoveel je kan doen, per slot van rekening kan je niet toveren. Voor de meeste klachten zijn de reguliere behandelingen meer dan voldoende om binnen afzienbare tijd van de klachten af te zijn, maar voor één groep klachten geldt dit niet; Chronische klachten.

Lightforce Lasertherapie stelt je in staat om direct de pijnprikkel te blokkeren waardoor patiënten minder hinder zullen ervaren van de klacht. Het probleem zal nog altijd aanwezig zijn, maar door het dempen van de pijn gaat de kwaliteit van leven vooruit. Daarnaast is de patiënt na behandeling met Lightforce in staat om de oefeningen beter uit te voeren. Dit alles komt het herstel ten goede.

Voor behandelingen met de High power lasers van Lightforce krijg je helaas geen extra vergoeding van de zorgverzekeraars. Echter leert de ervaring dat Patiënten bereid zijn om een extra fee te betalen wanneer dat betekent dat ze de pijn niet meer voelen. In de vorm van een pijn bestrijding behandeling is de patiënt van de pijn af, waardoor deze meer kwaliteit van leven ervaart en kan jij als praktijkhouder het tarief voor je pijn behandeling bepalen.

Bekijk alles over Lightforce Lasertherapie op onze informatie pagina.

Een APK voor je gezondheid.

We worden steeds ouder, maar in tegenstelling tot onze auto vergeten we zo nu en dan om onszelf in optima forma te houden. Hier kan jij als fysiotherapeut een belangrijke rol in spelen. Als gezondheidsspecialist heb je van huis uit al een hoge autoriteit op het gebied van gezondheid en het welzijn van je patiënten. Vaak is voorkomen beter dan genezen en uiteraard zit een ongeluk in een klein hoekje, maar veel problematiek had met de juiste begeleiding voorkomen kunnen worden.

Door patiënten een periodieke gezondheidscheck te bieden kun je patiënten gericht helpen in het op peil houden van hun fysieke gezondheid. Hierdoor kunnen niet alleen veel klachten voorkomen worden, maar ook de mentale gezondheid van je patiënten zal op peil blijven, een gezond lichaam en een gezonde geest gaan namelijk hand in hand.

In je gezondheidscheck zou je gebruik kunnen maken van de bodycomposition analyzers van Accuniq. Hiermee krijg je direct een betrouwbaar beeld van de samenstelling van het lichaam en kun je gericht adviezen geven om zo gezond mogelijk te blijven. Combineer dit met bijvoorbeeld een bloeddruk meting en een korte fysieke test en je patiënten lopen met een gepersonaliseerd gezondheidsadvies de praktijk weer uit.

Bekijk alles over bodycomposition analyses op onze informatie pagina.

In conclusie

De mogelijkheden om zonder geldklopperij meer inkomsten te generen liggen er zeker. Belangrijk bij het zoeken naar mogelijkheden om meer inkomsten te generen is dat het dicht bij de aard van je praktijk en de fysiotherapeuten ligt. Werk je veel met hardlopers en doe je zelfs loopanalyses? Dan is FootBalance zeker het ontdekken waard, maar ziet je praktijk veel ouderen, denk dan eens aan val preventie trainingen of een gezondheidscheck om fit oud te worden. Samen zorgen we dat de invloed van de zorgverzekeraars op jouw praktijk minder wordt.

Eens samen sparren over de mogelijkheden voor jouw praktijk? Je bent van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek op ons kantoor in Vianen. Samen kijken we naar wat er bij je past en hoe wij, Bodybow, er voor kunnen zorgen dat je werk ook voor jou weer leuk wordt! Daarom zeggen we bij Bodybow: Jouw zorg is onze Passie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

60 dagen retourgarantie!

Eenvoudig retourneren

Standaard 2 jaar garantie!

Op alle producten

Meer dan 30 jaar ervaring!

Onze specialisten helpen u graag

5% korting op je volgende bestelling!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct je kortingscode!

Het inschrijven is niet gelukt! Probeer het nogmaals
Je inschrijving is gelukt!

Wij hebben, net als jij, een hekel aan spam en verkopen je gegevens nooit door aan derden. Lees hier onze privacy policy

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Helaas! Black Friday 2023 zit erop! Houd onze social media in de gaten voor laatste updates en acties!

Claim nog snel jouw Black Friday korting voor het te laat is! Gebruik voor 5% korting op alles* de kortingscode:

BFMARATHON5

*De kortingscode is alleen geldig op producten die nog niet in de aanbieding zijn en tot en met 28 november 2023!